Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce

To serce jeszcze nie czuło,
Ni strachu jeszcze nie zaznało,
Ni przywiązania do kogoś.

Nic o życiu nie wiedziało,
Ukryte głęboko gdzieś, w ciele.

Nie biło nigdy mocniej niż potrzeba,
Nie ścigało się z czasem,
Nie drżało ni razu.

Organem zwykłym pozostając,
Który swą funkcję spełnia rzetelnie.

Nigdy nie było złamane,
Nie bolało wcześniej,
Nie czerpało radości z niczego.

Było wiecznym więźniem
przetrzymywanym w klatce z kości.

To serce jeszcze nie kochało.
Ni uciekać z własnego ciała chciało,
Ni przytulić się do obcego.

Było tylko organem,
który życie podtrzymywało,
aż przestało.

14 685 wyświetleń
119 tekstów
5 obserwujących
  • dana1596

    1 June 2014, 23:08

    nasuwa mi się na myśl ABORCJA....nienarodzone...smutny koniec

  • 1 June 2014, 19:31

    Wow