Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 12 September 2017

Ciało

„To prawda, mam ciało
i nie potrafię od niego uciec”
A. Sexton

wchodzę w siebie, gdzie czekam,
unikam lub skąd ciągle uciekam

przed brakiem imienia, spotkaniem
z dłońmi i kształtem za bardzo ludzkim.

wchodzę w sen z kawałkiem skóry
nie wiedząc jak się to robi, po czymś
co przypominało mnie.

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • 17 February 2014, 23:09

    wspaniały na 6