Menu
Gildia Pióra na Patronite

Topola szumi, jak inne drzewa
Gdy wiatr zawieje tańczy
i śpiewa…

O tej miłości co pierwsza była
Do końca życia…
Nim się skończyła

O tej pomiędzy
Jak ogień wielkiej,
Takiej namiętnej i niepojętej

I tej ostatniej
Gdzie kochać trudno
Bo rzeczywistość staje się złudną

Topola szumi jak inne drzewa
Tylko zrozumieć
Umieć ją trzeba…

*Dedykowane

15 084 wyświetlenia
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    25 August 2015, 21:55

    Dzieki serdeczne :)

  • mill

    25 August 2015, 14:13

    ...zamyśleć się można czytając tak lekki i przyjemny wiersz .;) ....

  • finezja

    22 August 2015, 22:13

    Dzięki Cris . Pozdrawiam :)

  • Cris

    22 August 2015, 22:11

    Piękny.
    Pozdrawiam.

  • finezja

    22 August 2015, 21:55

    Dokładnie tak ja ja. Dziękuje i pozdrawiam :)