Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pustka

To nic , ze Ciebie tu nie ma ,
To nic ze w głowie pustka,
a w sercu marzenia.

Tak bardzo Cie kocham ,
a Tesknota przerasta
Nie powiem Ci tego
Muszę być Twarda

Codziennie rozmyślam
co zrobić, co począć
Nie wiem czy pisać
czy moze odpocząć..

Patrze w tą pustke , co
swieci przede mną
czy znajdę tam Ciebie
czy jest już na poźno?

Ta Nasza historia za długo się ciagnie
i lata mijąją a każdy chce dobrze
Nikt nie pamięta o Naszej miłosci
Jestem z Tym sama , jestem w samotności

I siedzę codziennie rozmyślam nad Nami
czy spotkam się z Tobą , czy pobędziemy sami?

I znowu ukłucie czuje w mym sercu
Ciebie tu nie ma ,
I czekać już nie chce , rozum nie pozwla
i serce się rwie lecz mu nie zezwalam

I bije się z Sobą i z mymi myślami
czy kocham , czy jeszcze jakaś droga przed Nami?
Pytam Codziennie modlitwy Bogu składam
jestem sama ponownie upadam

i znowu cięzkie dni los przynosi
chce by było już dobrze , lecz nie będę Cie prosić
i zamiast wziąc los w swe rece , odchodzę na bok
przygladam się biernie i słowa rzucam a ma twarz blednie
oczy płowieją i nic już nie widze
jestem wrakiem

Odchodze zaten posłusznie , w ciemnosci się skrywam
juz płakać się nie chce , łez nie musze trzymać
i siedze tak sama w milczneiu ze sobą
i pytam siebie co z moją drogą?

544 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących
  • Haifa

    28 April 2015, 23:54

    Piekny wiersz pelen smutku,ale piekny