Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŚPIEWANY TOAST WUJA SIERJOŻY

To jest toast ponad toasty
trochę za mały, trochę za ciasny.
Lecz toastu wznosić nie warto
kiedy grasz w życie jedną kartą.

Więc ją rzucaj szybko na stół
może spadnie z rękawa as -
bladym świtem co spłynie z chmur
poszybujesz w nieznany czas.

Wszak posadę świat taką ma
by zdarzenia zrzucać jak deszcz.
I nie każdy świt kończy noc
i nie każdy toast ma sens.

Zapamiętaj ważna to rzecz...

51 316 wyświetleń
588 tekstów
70 obserwujących
  • Irracja

    10 February 2011, 00:02

    ... kurdesz nad kurdeszami...

    :-)

  • awatar

    29 June 2010, 15:10

    Ślicznie się czyta, 'by zdarzenia zrzucać jak deszcz", Trafiony @@

  • Sierjoża

    28 June 2010, 15:26

    Dziękuję za miłe przyjęcie...:-) Trzymajta się ;-) !

  • Bogdan Z

    28 June 2010, 00:07

    po tym toaście ....choć głowa nie boli :) dobranoc Wiesiu ...już naprawdę spadam :)