Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspominajnik

To były piękne lata
cholera
człowiek myślał tylko o tym
żeby się wykąpać w Bobrze
pójść na kamienną wyspę
i ulepić coś z gliny
jakąś przyszłość radosną

Pamiętam pustkę nad rzeką
konary drzew zagubione w wodzie
i te stare pnie
leżące na boku
podparte drżącymi rękami
na żwirowym zboczu

Niekiedy bywałem tam sam
jak dziecko bez ojca i matki
jak pierwsze stworzenie Boga
skazany na pejzaż łaski.

2012rok

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 25 March 2017, 10:49

    ''pejzaż łaski '' wybitna przenośnia

  • Papużka

    24 March 2017, 21:31

    Wybitny

  • .Rodia

    24 March 2017, 20:43

    to wyjątek w którym nie mówię że nie lubię czytać

    'jak pierwsze stworzenie Boga
    skazany na pejzaż łaski.'

    'konary drzew zagubione w wodzie'

    kreatywne