Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiersze

to było jeszcze wtedy
kiedy pisałeś do mnie wiersze
nasz nierówno złożony sonet
nadal spoczywa zamknięty w pamiętniku

troszkę już nam pożółkł, wiesz?
ale tak to jest z miłością
nieraz blaknie albo... albo się wypala
albo przechodzi od zakochania
w ten etap w którym liczy się obecność
a nie romantyczne spojrzenia

a może wcale nią już nie jest
może ona wcale się nie zmienia
chociaż tak dobrze się łudzić
tak bezpiecznie...
tylko ciężko się z tym pogodzić...

- mówią przecież,
że nic nie trwa wiecznie.

8074 wyświetlenia
76 tekstów
11 obserwujących
  • Angelek

    3 February 2014, 21:14

    sama nie do końca zgadzam sie z tym przemijaniem, więc dodałam: mówią przecież, ale dziękuję :)

  • Czinka

    3 February 2014, 20:56

    Nie zawsze wszystko mija, to co w sercu czas nie odbiera

    ładny wiersz z refleksją o przemijaniu tego co w nas