Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do kobiety

Tobie też
Napisano manifest
Przeczytałaś wolność
A chodziło o zawiść

Twoje poświęcenie
Nazwano kurzą posługą
A twój mężczyzna
Stał się gnuśnym oprawcą

Haczykiem okazały się
Prawa podstawowe
A te ziarno co zgniło
Lecz plon wydało - przemilczano

Sprawny adwokat
Mówi do Ciebie
Tak wspak i w oczy
Wypaczyć życia znaczenie

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!