Menu
Gildia Pióra na Patronite

tak

też czuję się samotny
między innymi dlatego żyję
a przynajmniej
mam wiarę graniczącą z pewnością
że jeszcze
nie całkiem umarłem

i budzę się by już nie
wstaję by wyjść
spotkać się gdzieś
z kimś
gdzie i z kim
już nie czuję się tak bezpiecznie jak z tobą

z chwilą
kiedy mogę w końcu
zagrać odrobinę siebie

42 386 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • .Rodia

    16 October 2018, 19:32

    dobre

    w ogóle kiedyś to się pisało

  • sprajtka

    16 October 2018, 07:44

    Dobre...

  • onejka

    15 October 2018, 07:26

    dobry wiersz

  • piórem2

    15 October 2018, 07:05

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • 15 October 2018, 06:22

    Dla wielu tylko, niestety.

  • piórem2

    15 October 2018, 05:44

    Kapłańswo to nie zzawód.

  • 14 October 2018, 22:44

    Kto księdzu każe? Samotny? Tylko jeśli nie wierzy, a jeśli nie wierzy, to chyba czas na zmianę zawodu?
    Samotność bywa czasem tylko wymówką, by zaspokoić rządzę, głód władzy, albo chciwość.
    Dobranoc. :))

  • piórem2

    14 October 2018, 19:54

    Masz rodzinę więc to nie prawda. Samotny może być ksiądz bo jest człowiekiem a każą mu być posągiem .

  • danioł

    14 October 2018, 19:52

    rozczarowany byłem w wieku 15-20 lat
    znużony w 20-30
    teraz jestem samotny
    ale akceptuje to, bo wiem

    bo wierzę
    że jestem
    i że jest bóg

  • piórem2

    14 October 2018, 19:42

    Ból życia. Jak ja to znam. Tylko czas pomaga i racjonalizowanie faktów.
    Czy twoja samotnosc jest prawdziwa czy to raczej znużenie i rozczarowanie.