Menu
Gildia Pióra na Patronite

TĘSKNOTY

Tęsknoty, mają sto twarzy
tęsknoty za przebrzmiałym
i za tym, co się wydarzy
małe, duże...wonne róże

Są jak magnes, przyciągają
błyszczą, mienią się tęczami
w sercu płaczą, zagryzają
zawsze są i wszędzie z nami

I te śmieszne, takie małe
za uściskiem i za smakiem
zatopione w prozie całe
i za niebem z szarym ptakiem

Lecz i taka cała czarna
za nicością, nieistnieniem
tyś tęsknoto nieustanna
pogodzona już z cierpieniem.

18 438 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • Gaia

    26 November 2014, 17:14

    Nie lubię tęsknić.
    Jakoś źle mi się kojarzy "tęsknienie"
    coś jak kwilenie, mielenie, olśnienie itp.
    Samooszukiwanie też.
    Ale rytm - ładny usłyszałam w tych strofach.
    :)

  • dana1596

    26 November 2014, 17:06

    dziękuję i wzajemnie
    jestem na etapie tęsknoty to i pióro nie próżnowało

  • krysta

    26 November 2014, 16:57

    ładnie namalowałaś słowami ''TĘSKNOTY''

    pozdrawiam serdecznie :)