Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

myśli do myśli
słowa do słowa

człowiek człowiekowi
niczym woda
niezbędny

w ciszy Naszych spojrzeń - niewymownych
wierzę wiarą

że przechodzień na ulicy patrzy na mnie tak właśnie
jakby łączyło nas, może przesadnie, coś

że gwiazdy lśnią przyjaźnie, że mogę
ich dotknąć,
że istnienie samo w sobie już

coś znaczy

że nic nie będzie ostatnie...

15 888 wyświetleń
379 tekstów
20 obserwujących
  • Pechowa_

    27 February 2013, 21:15

    Świetny wiersz :)