Menu
Gildia Pióra na Patronite

najpiękniejsze myśli rozkwitają po deszczu

a gdyby nad naszym miastem
padało przez cały czas
będę tak stać i czekać
choćby mi dusza przemokła

miłość to biały kruk
co ma skrzydła orła

przysiada na silnych ramionach
bo serce ma ze szkła
i lubi się przeglądać
w uchylonych oknach

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • kati75

    2 February 2018, 10:25

    żeby tak pisać trzeba być wrażliwym człowiekiem coś pięknego!!!

  • mill

    8 September 2016, 08:42

    ....wiersz śliczny zresztą jak każdy Twój wiersz ....:*

  • 21 August 2016, 02:04

    w gorące serce smoka zziębnięta się wtuliła
    nie urok jego lecz nalewki moc to sprawiła ;)

  • giulietka

    20 August 2016, 11:26

    Art, tylko mi się nie przezięb od tej wilgoci, a jeślibyś jednak kichał, mam jakieś nalewki w piwnicy;)

    Onejko, cieszę się, że Cię pod nim zastałam;)

  • onejka

    18 August 2016, 22:48

    Tak, miłość to biały kruk...rzecz dla odważnych.
    Ładnie pod Twoim oknem :)

  • 18 August 2016, 20:48

    Madź przemoknięta w ciepły, letni poranek... rozkwitła tęczą słów. :)
    Powącham sobie jeszcze. :))

  • giulietka

    18 August 2016, 08:10

    Drogi M., jak zwykle przesadzasz, ale skłamałabym mówiąc, że nie lubię jak mi tak słodzisz:)
    A co do emocji, staram się jak umiem kolekcjonować je i zamykać w słowach.
    Cieszę się, gdy ktoś je odnajdzie i rozpozna w nich swój ślad.

  • Adnachiel

    17 August 2016, 18:45

    Poetka-mistrz.
    Lub, jeśli wolisz, poetka-mag :)
    Potrafisz zamienić w poezję każde słowo, każdą emocję.
    A ten wiersz to doprawdy biały kruk, Giuli.

  • giulietka

    17 August 2016, 10:09

    Dziękuję Papużko, za Twoje ciepłe słowa w ten rześki poranek:)

  • Papużka

    17 August 2016, 08:34

    Majstersztyk... takich wierszy jak najwięcej proszę. Oslodzilam sobie właśnie kawę. :)
    Dziękuję