Menu
Gildia Pióra na Patronite

Technologie

Jadzia_poem

Jadzia_poem

Ten kto wymyślił ser miał głowę.
Jak ktos miał ochotę, po prostu zjadł kawałek i się cieszył. Zawsze natomiast musiał zapracować na swoją serową radość. Ten kto wymyślił ser zawsze był poważany.
Ale z biegiem czasu wymyślaczy sera zrobiło się więcej
i więcej, aż dookoła nas stało się serowo.
Ser w łazience, ser w szkole, ser na ulicy i ser w biurze. Wszędzie ser, za którym nikt nie płacze, gdy się zgubi, ser który sprzedajemy i pozwalamy żeby się zmarnował.
Jednak ja dziś płakałam. Zgubiłam ser, a nie znalazłam serca.

18 293 wyświetlenia
220 tekstów
38 obserwujących
  • marka

    3 May 2011, 19:24

    Poważne dzieło, mówi o życiu i dążeniach.
    Daje do myślenia.
    Gratulacje, w ogóle pomysł w deskę, super tekst!!!

  • Irracja

    11 February 2011, 13:41

    ... oj, tam... zwykłe odczucia zwykłego człowieka...

    ... dziękuję...

    :-)

  • Jadzia_poem

    11 February 2011, 13:32

    Dziękuję Ci Grzesiu, Twoje opinie mają dla mnie wielką wartość.

  • Irracja

    11 February 2011, 13:30

    ... podsumuję tutaj... bardzo ładnie piszesz... coś chwyta za serce... ten jeden, jedyny wiersz zamieściłbym jednak, jako opowiadanie...

    :-)))

  • awatar

    4 September 2010, 23:13

    zabawna ta serowa opowiadanka, pozdrawiam +

    /może końcówce czego brak, poprzedzającego serce/