Menu
Gildia Pióra na Patronite

PUNK DOBRYCH LUDZI

Ten Ktoś nadzieją uczynił ziemię,
A potem posiał na niej miłości łan.
Złoto prawdziwe, którego tak bardzo
Bardzo dużo potrzeba w życiu nam.

My tylko, nim wybije końca dzwon,
Musimy zebrać i rozdać ten plon.
Nie bojąc się szatę dzielić na dwie,
Choć zapłatą o wrogu ludu pieśń.

Choć egzekucją nawet cywilna śmierć
I jeszcze szyderstwem oplują mnie.
Ciebie nazwą odszczepionym nieudacznikiem
Śmiertelnym systemu przeciwnikiem.

Nic to nic nam gdy fundamentem Bóg,
Gdy wiarą uczciwej uczynności cud.
Czekamy ze spokojem na jej wyniki,
Wszyscy wszystkim chustą świętej Weroniki.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!