Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głośne milczenie

Te nasze głośne milczenie
Porozumiewanie się bez słów
Rozmawiamy doskonale
Myślami dopasowani

Nikt nie wie o rozmowach tych
Czy My zdajemy świadomość sobie
Czy to właśnie rozmowa, a nie monolog?
Czy to nie śpiew naszych serc?
Czy głośny krzyk przemilczanych dusz?

Choć ręce nasze nie patrzą na siebie
A oczy nie dotykają się przemiennie
A usta nie zaciskają się w uścisku
To serca rozmawiają, a dusza słucha śpiewu

Tak iskrzy między nami złem
I dochodzi do zwarć z gniewem
I nigdy niedane nam będzie być
To i tak będziemy po śmierci
W samotności razem żyć

https://www.youtube.com/watch?v=lDpnjE1LUvE

66 688 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    11 June 2017, 20:39

    Dzięki Natalio. Miłego wieczoru.

  • 11 June 2017, 20:36

    Wymowny , podoba mi się .
    Pozdrawiam znanego mi nieznajomego ;)
    Dobranoc:)

  • M44G

    11 June 2017, 18:28

    No i Prawda.

  • piórem2

    11 June 2017, 14:02

    Mądrość często jest o krok ale boimy się jej otworzyć okno. Siedząc w ciemności. Czasami z lenistwa czasami ze strachu.

  • M44G

    11 June 2017, 10:51

    Mądrości a czym ona jest? Mnie się nigdy mądrość nie przydała może dlatego że nigdy jej nie doświadczyłem i nie miałam. Dobrze się spało?

  • piórem2

    11 June 2017, 08:42

    Tylko mądrość.

  • piórem2

    10 June 2017, 22:12

    Nie ma nic to smutne ale prawdziwe. Wiara nic tu nie pomoże.

  • M44G

    10 June 2017, 19:02

    Masz rację Michale. Pozdrawiam .

  • silvershadow

    10 June 2017, 18:54

    Piękny wiersz. Myślę, że kwestia (nie)wiary jest tutaj nieistotna.
    Poezja jest po to aby poruszać wyobraźnię, budzić emocje, tworzyć własne światy.
    Pozdrawiam serdecznie.