Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten inny

tekst do muzyki...

pod czaszką znowu gęsta mgła
pod powiekami szczypie piach
pod skórą jakby wrzątek był
a z twarzy uśmiech znowu znikł

pogrążam się w kolejnych snach
lecz ciągle budzi mnie ten świat
i pytam siebie raz po raz
walczyć czy za wygraną dać

bo ja jestem ten inny
jestem inny niż wy
może nie jestem silny
ale potrafię śnić

czasami już brakuje sił
by nie oglądać się już w tył
przeszłość jak toksyczna kochanka
wciąż do mnie wraca i wciąż kpi

dokoła mnie wciąż ludzi las
po środku których stoję sam
mam tylko swoich marzeń garść
one mi nie pozwolą spaść

bo ja jestem ten inny
jestem inny niż wy
może nie jestem silny
ale potrafię śnić

ktoś ciągle każe mi udawać
że kolorowy jest ten świat
tylko że gdzieś na końcu tęczy
wyłazi spod kolorów rdza

nigdy nie będę kimś innym
nigdy nie włożę cudzych szat
może czasami jestem winny
lecz winny jest też cały świat

bo ja jestem ten inny
jestem inny niż wy
może nie jestem silny
ale potrafię śnić

48 093 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!