Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnie tango

Gdzieś tu lub tam
Na końcu świata
Miniesz się z nią lecz wzrok odwraca

I twe i jej spotkały oczy
Łap szczęście swe
Bo już odchodzi

I więc co rusz
Nadstawisz ucha
Co w sercu twym po cichu stuka

I tak i tak jak zegar zegar tyka
A czas a czas
Przez drzwi umyka

Ref: x2
Jeszcze nie raz wyszeptasz cicho
Jeszcze nie raz echo odpowie miłość
Jeszcze nie raz obudzi ciało
Jeszcze nie raz serce będzie drżało

Ty i ja zakręćmy światem
A czas a czas
Niech w miejscu stanie

Tańczmy nim przyjdzie jesień
Niech grają tango
A wiatr uniesie

Niech liście krążą
We mgle i słońcu
Zatracą pamięć i zapomną

Niech się nie kończy film w Casablance
A niebo błyszczy
Jak w kinie w bajce

Ref:

Pozwól że zabiorę ciebie
W podróż tą z wiatrem
Po gwiazdach na niebie

Gondolą po wyspach zakamarkach ciała
Rzeką do źródeł
Pierwszego kochania

I niech nie odchodzi lecz tu zostanie
Chwila ta jedna
Może ostatnia

Więc tańczmy tango I niech gra muzyka
Bo czas i życie
Jak wiatr umyka

Ref:

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!