Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla J.

Emilia Szumiło

Emilia Szumiło

Ta wiosna należy do udanych, widziałam bowiem Twoją twarz.
Byłeś jak zawsze uśmiechnięty, ogniki błyskały w Twoich oczach,
przeszywając mnie dogłębnie, paraliżując nawet myśli.

Naprawdę nie ma się z czego śmiać. Być może oszalałam na Twoim punkcie. Widzę Cię w każdym promieniu słońca, przekraczającym próg mojej duszy.

Zupełnie jak dawniej. Jakbyś wciąż stał na wyciągnięcie dłoni.
Twój ciepły głos słyszę w każdej nucie, w piosence, którą śpiewałeś szeptem, spoglądając hipnotyzującym wzrokiem.
Takim samym jak ten ostatnio, który przywołał młodzieńcze lata.

37 439 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    29 April 2016, 19:48

    Miło mi :)

  • Cris

    27 April 2016, 20:59

    Ciekawy wiersz.
    :)

  • Emilia Szumiło

    27 April 2016, 20:37

    dziękuję

  • marka

    27 April 2016, 11:25

    Świetna proza z nutką poezji.