Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mleczna droga

ta rzeczywistość mnie zabija być może źle wybrałem..
jak smakuje mleczna droga?
jestem pewny że wanilią..
bo czymże innym?
słodką herbatą?
kanapką z pomidorem?
nierzeczywistość pilnuje mnie podpiera abym nie upadł..
często z nią rozmawiam..
chwalę jej dostojność śmiejemy się..
podziwiam jej waleczność
kiedy bój toczy z rzeczywistością..
karmi mnie i dzięki niej jeszcze idę..
być może źle wybrałem..
no bo jak smakujemleczna droga?
jestem pewny że wolnością..

13 666 wyświetleń
116 tekstów
19 obserwujących
  • zlo282

    18 October 2013, 21:18

    witaj nie przegapiaj nastepnym razem :)

  • giulietka

    18 October 2013, 20:26

    Przegapiłam fajny wiersz.
    Witaj Seba:)

  • zlo282

    7 February 2013, 17:54

    krysia dziekuje

  • Gaia

    6 February 2013, 23:32

    A może wszystko jest inne niż nam się wydaje...
    i to czego nie ma, właśnie jest bardziej
    wanilia jest bardzo przekonywująca...

    Ładnie :)

  • 6 February 2013, 23:21

    Ja bym chciała ją przemierzyć, poznać jej smak...

  • zlo282

    6 February 2013, 23:09

    nikt nie był na drodze mlecznej stad jest tajemnicza i zastanawiająca całuje...

  • 6 February 2013, 22:55

    Piękny wiersz:)

    Mleczna droga, zastanawiające.... :)

    Pozdrawiam miluśko:)