Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romans w Moulin Rouge

Ta ostatnia noc dla kochanków
na romans tak doskonała
chociaż szare od dymu powietrze
chociaż nikotyna w płucach została
i słodki, mocny smak wina
na ustach czerwonych jak nigdy
zdejmuje z niej namiętnym pocałunkiem
po raz pierwszy tak intensywnym
błądzi palcami po gładkiej skórze
coraz niżej kieruje dłonie
ona szaleje przez ciepło jego ciała
stykają się ich niewinne skronie
on zrywa suknię z kruczych piór
dla niej znów ma lekki dotyk
i obraca ją w tańcu tej ostatniej nocy
to ich ostatni tu tango-erotyk

7736 wyświetleń
56 tekstów
10 obserwujących
  • No_One_

    28 September 2012, 10:12


    Rzeczywiście zdecydowany, dosłowny, a przy tym szalenie subtelny.
    To wielka sztuka.

  • Ereb

    20 February 2012, 15:14

    Ciekawy wiersz, niby opowiada o czymś grzesznym, a jednocześnie nie ma w tym nic niewłaściwego. Pogratulować tylko talentu do ciekawego uchwycenia i przedstawienia tematu :)

  • Berenique

    11 February 2012, 13:24

    Piękne, odważne ale zarazem niesamowicie delikatne i taktowne. Przepiękny erotyk.