Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sporadyczny blask

Ta noc
rozchyla skrzydła
z przymrużonych powiek
sączy się sen

Zmęczenie
to sylwetka przed oknem
oparta rękami o żeliwne żebra
za organami kwiatów
odbija się w szybie

Utkany z mroku
pejzaż miasta
mruży światła
usypia w kołysce
ostatnie żyjące mieszkania
zostają uliczne latarnie
i księżyc liżący obłok
z wilgoci poranka...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 29 March 2018, 12:21

    Pięknie nocną porą słów

  • one drop for all

    28 March 2018, 04:17

    Realnie jak u Marka

    pzdrw

  • Adnachiel

    27 March 2018, 08:18

    Piękny wiersz.