Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tańczy we mnie jeszcze promień tego brzasku.
Słyszę ciągle echo kroków wytańczonych,
Ale nikt nie odda pociemniałym oczom blasku
Nieba, dni po brzegi słońcem wypełnionych.

Nikt nie wróci mi uśmiechu co odleciał,
jak ptak nagłym trwogi gestem wypłoszony.
Nie powrócą kryształowej fali dźwięki,
W morzu kroplą łzy goryczy przepełnionym.

Nikt nie odda mi tej ciepłej cząstki duszy,
której mgła nade mną nagle się rozwiała.
Lecz nikt także woli serca dziś nie skruszy,
które swym przysięgom wierne, będzie trwało.

137 914 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Ellander

    1 December 2010, 19:12

    Chciałbym, żeby następne pokolenie zamiast oklepanych mistrzów, odnalazło słowa prawdziwej mistrzyni.

  • Huaquero

    26 November 2010, 19:30

    Mi również słów zabrakło...

  • giulietka

    25 November 2010, 21:15

    Dziękuję:)

  • giulietka

    25 November 2010, 19:49

    Dziękuję Wam:)

    ...a słowa czasem same się dobierają w pary, jak ludzie...;)

  • Papillondenuit

    24 November 2010, 22:46

    Zostawiam wirtualny plusik Madziu, poza tym słów mi brak...

    Pozdrawiam cieplutko :)

  • motylek96

    24 November 2010, 22:36

    Cudownie Madziu

  • giulietka

    24 November 2010, 18:49

    Dziękuję Wam za niezwykle ciepłe opinie.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • żyjmarzeniami

    24 November 2010, 17:56

    pięknie piszesz ; )

  • Seneka 18

    24 November 2010, 16:12

    Piękny wiersz...to zbyt małe określenie...
    Jesteś genialna...

  • Adnachiel

    24 November 2010, 14:09

    "Czasem trzeba ofiarować
    komuś swe serce,
    by z daleka zobaczyć,
    ile jest w nim miłości.
    Czasem trzeba od kogoś odjechać
    aby zrozumieć, jak bardzo się tęskni.
    Czasem trzeba odejść...
    Tylko po to, by móc powrócić.
    Czasem trzeba zapomnieć,
    by móc pamiętać od nowa...
    Przyjaźń to skarb błyszczący,
    pośród życia dróg krętych,
    jest dla nas jak balsam kojący,
    w naszych pragnieniach,
    marzeniach zaklęty.
    Życie jest po to, aby Żyć.
    Miłość, aby Kochać.
    Przyjaźń, aby Pamiętać".