Menu
Gildia Pióra na Patronite

póki miłość

tańcz póki noc trwa
z bladym świtem
ucichnie muzyka
więc nie ustawaj
tańcz ma miła
tańcz póki miłość trwa

zegar wybija północ
w ekstazie szalonych nut
nie zwalniaj
jutro zapadniesz w sen

już gwiazdy bledną na niebie
wiec podaruj mi ten ostatni
taniec umierającej miłości
i odejdź
a ja zniknę we mgle
budzącego się dnia

słuchaj
cichnie muzyka
zegar wybija świtu godzinę

zgaszono światła
na parkiecie zapadł mrok

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Elizabetta

    19 July 2012, 22:16

    Od razu mi się skojarzyło z tą cudowną piosenką, a wiersz piękny:)

    nie ma za co:)

  • 19 July 2012, 22:08

    @Elizabetta ...nie ukrywam uwielbiam i napisało mi się pod wpływem :P

    dzięki za ten kawałek :)

    a pozostałym za czytanie :) i słowa :)))

  • 19 July 2012, 15:58

    Tak. Tańczyć póki muzyka trwa , każda kiedyś się skończy....
    Wiersz smutny, piękny, coś w nim z życia.........