Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Tańczące w słońcu piękne motyle
Są jak marzenia niespełnione
Jak tysiąc dusz wzbijając się w niebo
Muskają lekko ciepłem me skronie

Tam gdzie me szczęście czeka w samotności
W krysztale prawdy zamknięte me serce
Schowane głęboko moje pragnienia
Skazane na ciszę i poniewierkę

Każdy ma swoją drogę do codzienności
Szlak z którego nie może zboczyć
Lecz czasem coś przesłoni ci oczy
I błądzisz ciągle w okowach nocy

Z za krat samotności w kajdany zakute
Myśli me ciągle o wolność wołają
Lecz głosu ich nikt jeszcze nie usłyszał
Są jak motyle....choć piękne to szybko umierają

Ulenka5

11 084 wyświetlenia
53 teksty
1 obserwujący
  • misiek45

    26 July 2013, 00:01

    Ładny wiersz o ciekawej treści , rok według kalendarza składa się z dni zwyczajnych i niedziel tak samo można odnieśc się do naszych pragnień
    im też potrzebne są takie niedziele w codziennym życiu -pozdrawiam serdecznie:))