Menu
Gildia Pióra na Patronite

milcząca sekunda

tam w pożodze
pękło niebo
zajaśniałych przestrzeni
słuchu i wzroku

dotykasz
pacierzem
nurtu obłoków ciszy rozdarcia
czując głód drogi
tętno i oddech

sanctus
dnia bez chmur

już nie potrafisz
wypłakać
myśli ukrytych

i palą powieki
przymkniętych oczu pragnień
winorośli płodnych
niepomieszczonych radości i bólu

w gwiazdach
oczu milczących prawdą
połóż w pragnieniach serca
moje dłonie

zanurz

https://www.youtube.com/watch?v=W2YrmOSXw5w

84 154 wyświetlenia
2127 tekstów
24 obserwujących
  • fyrfle

    26 July 2017, 17:27

    Piękny. Czuje sercem, bo rozumem takiej głębi nie umiem.