Menu
Gildia Pióra na Patronite

Busola

Tam gdzie
W gniewnym oddaleniu
Szronem zasklepi się uśmiech
A ból objąwszy w posiadanie
Smutkiem krzepnie

Tam nie szukaj

Bo pośród
Naszych ciał bezkresu
Gdzie podróż nie wyznacza granic
A owal ust czerwienią drżąc
Żarliwość nagłą budzi

Tam znajdziesz

Zaklęta w luster ramy
Oczu twych nieba pejzaż
Układam wzorów kilimy
W bukiet tęsknoty ozdobny

Tam czekam

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • fyrfle

    2 March 2015, 10:15

    Mam teraz podobny stan, więc dobrze, że sie tu zapatrzyłem.

  • Gaia

    23 June 2012, 22:04

    Wiersz płynie sam, ja w tym niewielką odgrywam rolę. Również dobrej życze ;)

  • R.A.K.

    23 June 2012, 21:58

    Ty się nie zniewalaj, tylko tak pisz a zniewalać będziesz mnie... i myślę że w tym zniewoleniu nie będę osamotniony :)

    Dobrej Nocki :)

  • Gaia

    23 June 2012, 21:45

    Dziękuję Ci Romku. Twój entuzjazm mnie zniewala ;)))

  • R.A.K.

    23 June 2012, 21:40

    Wow!!! Perełka! Bardzo mi się podoba! :)

    Pozdrawiam.