Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powrót do marzeń

Tam, gdzie słońce świeci wieczorem
A gwiazda polarna budzi się o świcie
Gdzie morze zstępuje do nieba
A ziemia zaciera widnokrąg magią
- tam została namiętność
Tam, gdzie serc niewieścich wiele zgubionych
A smutków bolesnych milion zatraconych
Gdzie szczęście przeplata nić zawiedzenia
A gdzie zostaje ostatnia chociażby nadzieja
-tam zostały wspomnienia
Tam gdzie nocą budzi się życie
A błoga senność zapada o poranku
gdzie inaczej niż wszędzie na co dzień
a tak samo jedynie w fantazji zawiedzionej
- tam zostały myśli złote
Tam, gdzie tylko ulice zatłoczone
A myśli puste z widokiem na morze
Gdzie zaduma ogarnia zbyt skrycie dusze zgubione
A radość kończy się z odejściem od zmysłów
- tam zostało życie całe

3748 wyświetleń
47 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!