Menu
Gildia Pióra na Patronite

przecież

ta łza
jest kroplą szczęścia

inaczej smakuje-jest słodka

długo
spływa po sercu
na wieczność chce związać miłość

patrzysz na nią z podziwem
nie możesz się oprzeć pokusie

wycierasz
chusteczką uczuć
przytulasz ciepło i czule

27 czerwca 2014

5437 wyświetleń
25 tekstów
13 obserwujących
  • wdech

    8 July 2014, 11:22

    To smutne...
    Lubiłem Go czytać. Otwarty umysł, pełen pomysłów... popartych doświadczeniem
    i wrażliwością metafor, gdy opisywał - okruchy życia.

  • Xavier.

    8 July 2014, 10:54

    Wczoraj zmarł "Latarnik z Faros"...smutna wiadomość...

    http://latarnikzfaros.pl/

  • wdech

    8 July 2014, 09:31

    ~Xav... czy to prawda, że Latarnik z Faros, udał się na wieczny spoczynek...
    :

  • dana1596

    6 July 2014, 22:36

    i jest kolejna perełka:)
    No i teraz wiem, dlaczego nie było wiersza w Muszelce...ale dziś wyłowiłam:)
    Pięknych snów życzę

  • Naja

    6 July 2014, 22:30

    Bardzo ładnie wysłowione :-)

    Wzruszenie ze szczęścia, aż po łzy jest niezwykłym doznaniem...

  • misiek45

    30 June 2014, 21:44

    Piękny wiersz Xavier -pozdrawiam milutko na wieczór :)

  • Xavier.

    30 June 2014, 21:25

    Serdeczni dziękuję za opinie i zeszyty...
    Spokojnej nocy życzę, dobranoc;)

  • Czinka

    30 June 2014, 15:01

    ta łza
    jest kroplą szczęścia

    inaczej smakuje-jest słodka.."

    jeśli łzy,to tylko szczęścia..wiersz ciepłem przytul

    pozdrawiam miło Xav:)

  • RozaR

    30 June 2014, 12:47

    Dobry wiersz .
    Ale ja go widze inaczej.

    Ten trunek jest tak dobry
    Że każda kropla spływa
    powoliiii
    A chwila ta tak doniosła
    Że życie wówczas mniej
    Boliiii

  • krysta

    30 June 2014, 10:13

    Piękny wiersz...zatrzymuje.
    Pozdrawiam na dzień dobry Xavier