Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czego pragną ...

Tak zwyczajnie się zakochać, nie mieć lęków ani obaw,
dać od siebie wszystko ot tak tonąc w dźwięku w cień jak woda.
Tak zwyczajnie się zakochać, wiedzieć w lęku gdzie się schować,
nie mieć w ręku garści złota, w biedzie błędu umieć Nobla.
Nieszukani, niepoznani mitomani gdzieś podani,
ścielec w snopkach, kłoda złota, oda "Jobla", z boku robak.
Oplątani w Swej otchłani znani z mani jak Minotaur
tak narwani jak oddani sami snami oplatani.

Tak zwyczajnie się zakochać w kwiecie wieku wiersz na opak,
grać na niebie słońce w nocach głową z pięciu myśli w plotach.
Tak zwyczajnie się zakochać, widzieć kiedy czas ochota,
wieniec młody, wieniec młoda nową suknie wkładaj Złota.
Niepoddani z dominami litosferni z origami,
pierze, szopka, kotek, kotka, cicha plotka, orzeł, fotka.
Zabiegani sami ani na Miami z nimi Słodka
jeszcze w Narni na biegalni, biało - czarni z pralni hopska.

Tak zwyczajnie się zakochać, mieć i nie mieć, szaleć, oddać,
stać na stopkach jak paprotka, zbiegi niedziel umieć kropka

Tak zwyczajnie się zakochać, wiedzieć czemu, wiedzieć to w takt
życia bitu i tu oddać los na lotka z kimś w obrotkach...

18 680 wyświetleń
616 tekstów
46 obserwujących
  • czarna mamba

    12 September 2012, 09:54

    ..tak zwyczajnie Ona przyszla..zapukala i zostala:)
    ..i sie zapomnialam i sie zakochalam
    az po uszy
    i tego Tobie zycze:)
    ps.a dlugo czekalam