Menu
Gildia Pióra na Patronite

modlitwa uwielbienia

tak właściwie nie jest to wiersz, lecz piosenka. Jest to pierwszy tekst, który wyszedł z pod mojego pióra, dlatego proszę o wyrozumiałość:

Ref: Panie Jezu, proszę Cię!
Bądź ze mną w każdy czas
Za rękę zawsze trzymaj mnie
i prowadź przez ten ciemny las

1. Bo upadam miejscami
i ciało swe kaleczę
lecz wiem kochany Jezu
że krzyż się za mną wlecze
Chcę cierpieć dla Ciebie
jak Ty cierpiałeś dla mnie
Bądź dla nas więc ochroną
w trudach życia - Panie!

Ref:...

2. Gdy oczy se obmywam
i przymykam przed słońcem
pamiętam drogi Boże, że jesteś moim ojcem
i chociaż droga długa, to wiem, że ją przebędę
bo póki mam Cię w sercu
Ty zawsze ze mną będziesz.

Ref:....

3. Tak na koniec mej modlitwy
wyznać szczerze pragnę
czasem Cię nie rozumiem
lecz w dalszym ciągu pragnę
Dziękuję Duchu Swięty
za dar mądrości mojej
bo mogą Ciebie wielbić
powyższe słowa owe.

367 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    11 June 2012, 23:05

    Bardzo piękna modlitwa-pozdrawiam