Menu
Gildia Pióra na Patronite

iskierka nadziei

tak trudno jest być
lecz i odejść niełatwo
przez drzwi ze szkła
oglądasz rajski ogród
rzeźby z lodu
bez serca kruche piękno
mami by zrobić
ten ostateczny krok

jeszcze jeden whisky łyk
jakiś banalny gest
na stole nikomu niepotrzebny list
wyblakłe już słowa
pożegnanie

do nóg łasi się kot
tak nieświadomy duszy tragedii
bierzesz go na ręce
już wiesz
jeszcze nie dzisiaj
znika z lodu raj

za oknem szumią drzewa
kot cicho mrocząc
zapada w sen …

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • czarna mamba

    14 June 2014, 12:35

    :):):) miłego wekenda :)a zapomniaŁam ...wiersz swietny :)