Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIES NA BABY

Tak ogólnie była zgrabna,sympatyczna, bez nałogów
ale straszna romantyczka,amatorka czworonogów
Kiedy wreszcie wyszła za mąż to marzyła o nim skrycie
by wiódł przy niej najzwyczajniej towarzysko-pieskie życie.

Pies na baby,pies na baby
jak tylko spojrzy,się ślini.
Pies na baby,pies na baby
zwłaszcza te w míní.

Życie skórę mu łoiło,nie głaskało go po jajkach,
w końcu przestał wierzyć w miłość-tę prawdziwą i tę w bajkach.
A,że serce słabe było i tu trzeba rzec niestety,
zawsze mocniej mu waliło gdy spoglądał na kobiety.

Pies na baby,pies na baby
jak tylko spojrzy,się ślini.
Pies na baby,pies na baby
zwłaszcza te w míní.

Tak garściami z życia czerpał bez wyrzutu i oporu,
że któregoś dnia, o zgrozo nie starczyło mu wígoru.
Aby siły odbudować poszedł całkiem w inną stronę
i przypomniał sobie wreszcie, że ma przecież jeszcze żonę

Pies na baby,pies na baby
już nie szuka super gratki.
Pies na baby,pies na baby
zwłaszcza na mężatki

Morał tutaj sklecić trudno, tak by wszystkich zadowolić
Ale jedna rzecz jest pewna: trzeba z głową się...

Pies na baby,pies na baby
już nie szuka super gratki.
Pies na baby,pies na baby
zwłaszcza na mężatki.

* Tekst inspirowany piosenką A. Andrusa " BABA NA PSY"

51 314 wyświetleń
588 tekstów
70 obserwujących
  • Anulasek

    28 March 2015, 22:34

    prawda

  • Malusia_035

    23 March 2015, 11:38

    Fajny :))

    Pozdrawiam Sierjoża :))

  • zielonomodra

    23 March 2015, 11:15

    Niezły tekst:)

  • Sierjoża

    23 March 2015, 10:30

    ; ) Miłego!

  • onejka

    23 March 2015, 09:19

    Toż to piosenka Sierjoża ! :)
    Fajna piosenka :)

  • Sierjoża

    23 March 2015, 08:42

    Wujek ekstra zadowolony ; - ) Miłego!

  • 23 March 2015, 08:37

    Rozbawił mnie ten wiersz...:)))