Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak lubię słuchać głosu Twojego,
Choć płyną słowa bez sensu wielkiego,
Mów do mnie, mów,
Nie żałuj mi tych słów.
Czasami potrafię Cię myślą przywołać,
By móc Twym głosem się delektować,
Słowami bez znaczenia
Świat wkoło mnie zamieniasz.
Rozkwita wiosna, choć śnieg dookoła,
Wystarczy ciepło słowami przywołać.
Więc mów, mów, wciąż mów,
Niech pożar wywoła potok Twych słów.
Niech stopią się lody, co serce zmroziły,
Wiesz, że bronić Ci mówić brakuje mi siły.
Niech padną słowa raz dobrze zważone,
To słowa magiczne i wiesz, że zapłonę...

/Joanna/

63 495 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    24 March 2013, 10:56

    Dziękuję Marku. Zapłonił się i mój policzek...
    Pozdrawiam gorąco.

  • Queyk

    24 March 2013, 09:29

    od dawien dawna Twoje wiersze płoną...

  • Nutka67

    21 March 2013, 14:55

    Dziękuję Agnieszko, cieszę się, że tu zajrzałaś.
    Pozdrawiam.

  • agniecha1383

    21 March 2013, 03:10

    śliczny:)

  • Nutka67

    19 March 2013, 18:48

    Dziękuję Aleksandro. Bardzo dobrze czytasz między wersami. Pozdrawiam serdecznie.

  • Nutka67

    18 March 2013, 23:19

    Dziękuję Agnieszko, miło mi, że jest ktoś, kto ciągle jeszcze lubi te moje rymowania.
    Pozdrawiam gorąco.

  • misiek45

    18 March 2013, 23:12

    Lubię do Ciebie zaglądać Joasiu ,piękny wiersz jak zawsze-pozdrawiam miło na dobranoc :)

  • Nutka67

    18 March 2013, 22:57

    Trzy razy poprawiałam już po wpisaniu go tutaj. Przepraszam, jeśli dotarł do Was ten niedokończony...
    Pozdrawiam gorąco.