Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak łatwo jest

Tak łatwo jest,
Umierać, stracić życia sens.
Tak łatwo jest,
Nie szukać.
Dobrze znam słów tych sens.
Bo dla kogo żyć i starać się?
Wtedy częstym tym pytanie jest.
Tak łatwo jest,
Schować się w cichy, ciemny cień.
Bo tak łatwiej jest,
Zgubić się, spadać gdzieś.
Oh, jak łatwo jest,
Użalać i przeklinać, jakim to trudne życie jest.
Tak trudno jest,
Przywołać nadzieję, odgonić lęk.
Lecz powiem ci, choć pewnie to wiesz,
Że nic innego warte tego trudu nie jest.

15 555 wyświetleń
217 tekstów
5 obserwujących
  • Kamila 6

    5 October 2014, 00:21

    Dziękuję Wam pięknie za odwiedziny.
    Również Pozdrawiam :)

  • krysta

    4 October 2014, 22:06

    podoba się.
    pozdrawiam :)

  • Gunia76

    4 October 2014, 12:47

    Zgadzam się z treścią utworu...aż za bardzo