Menu
Gildia Pióra na Patronite

ten dzień

taki zwykły dzień
takie niby nic
proza życia
bez zbędnych uniesień
rutynowe czynności
wykonane mechanicznie
bez roztrząsania
bez wprowadzania zmian
bez rozmyślań nad sensem

wystarczyła chwila
jeden krótki moment
spotkanie oczu
nieśmiały uśmiech
delikatny uścisk ręki
pierwsze 'cześć'
wypowiedziane może zbyt cicho
i bez jej zgody wręcz mimowolnie
wszystko się zmieniło

...

10 129 wyświetleń
47 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!