Menu
Gildia Pióra na Patronite

WAKACJE OD ŻYCIA

Taki przerywnik warty odkrycia,
Malutka przerwa od prozy życia,
Kiedy coś, jakby raj mi pokazałeś,
O czym marzyłam, czego Ty chciałeś.
Chłonęłam Ciebie sobą bez końca
Spijając nektar uczuć płonąca,
Rozgrzana, niczym stal do białości,
Chcę, żeby czar ten wciąż we mnie gościł.
Płonę od środka, płonę w spojrzeniu,
Płonę, choć jestem przez chwilę w cieniu…
Nie chcę, by płomień zgasł czy przygasał,
Chcę Cię rozpalać, chcę być jak gwiazda.
Ta najgorętsza, ciągle płonąca,
Gwiazda, co będzie rywalką słońca.
Chcę dać Ci miłość, czułości tyle,
Wszystko dla Ciebie… szalone chwile.

/Joanna/

26.04.2013

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • misiek45

    29 April 2013, 00:25

    Piękny wiersz Joasiu-dobrej nocki życzę:)

  • krysta

    28 April 2013, 22:24

    Ładny :)