Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do M.

Takie to moje zaniedbanie Ciebie
Że myślę jak Ci życie ubarwić
Kolorami mojej miłości
Ciała mojego nagości.
Choć jeszcze nie teraz,
Po ślubie
dam Ci siebie w całości.
Zakończenia nerwowe
Drażnisz mi wielce
Jak mam Cię kochać?
Skoro tak upór
Przez dni wciąż wywlekasz
Tylko mi szlochać.
Piękne chwile, czułości, ohy i ahy
Zachwyty, komplementy
Czy to jest kochanie?
Kocham w całości
Wszystkie obelgi, zranienia, urazy
Nerwy i złości i łez bohomazy
Tak Cie miłuję, wielbię, kocham, pragnę
Bo moja ułomność
Dopełnia się w Tobie
A Ty to cudowność.
Moja bezpieczna przystań
Gdzie statek mój życiowy
Smagany wiatrem
Moich fobii i leków
Zawinąć może do portu
Twoich objęć.

2385 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • nicola-57

    16 April 2016, 22:51

    bardzo seksowny wiersz. Pragnę go nagrodzić, ale zgodnie z przejściowym regulaminem, brakuje jeszcze dwóch tekstów.
    Wierzę, że się pojawią! :)
    P.S. Teksty mogą być adresowane do innych l i t e r... :)