Menu
Gildia Pióra na Patronite

TAK DZIWNIE ŚWIAT JEST JUŻ UŁOŻONY

Tak dziwnie świat jest już ułożony
Że ktoś kocha, ktoś czeka, ktoś zdradzony
Że ktoś miłość z tęsknotą miesza między łzami
Że żal i rozterka i radość między nami

Tak dziwnie świat jest już ułożony
Że ktoś samotny, ktoś smutny, ktoś opuszczony
Że wróg i przyjaciel to jedna osoba
Że ktoś lub coś się komuś nie podoba

Tak dziwnie świat jest już ułożony
Że ktoś wygrał, ktoś przegrał, ktoś urażony
Że ktoś komuś piekłem, a ktoś całym światem
Że ktoś ostem i cierniem, a ktoś komuś kwiatem

Tak dziwnie świat jest już ułożony
Że ktoś płonie, ktoś żyje, ktoś jest zagaszony
Że ktoś komuś coś daje, lub coś mu zabiera
Że ktoś właśnie się rodzi a ktoś umiera

19 697 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
  • Elizabetta

    12 October 2014, 13:15

    dziwny jest ten świat, fajny wiersz.

  • krysta

    12 October 2014, 12:15

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.