Menu
Gildia Pióra na Patronite

modlitwa

tak cicho
gdzieś tam gwar
tutaj nicość
umarły czas

nieistotny

chciałbym krzyczeć
nie usłyszy nikt
szeptu
zagubionej duszy
gdzieś między
nocą a świtem

na krawędzi

patrzę w górę
na pusty krzyż
złożony z dni
wczoraj i jutra
błędów ludzkiej słabości

chciałbym uciec

wciąż trwam
bo wiem że nie zdołam
składając ręce

w niemej modlitwie

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • MglistyPoranek

    31 March 2013, 12:16

    Niesamowity.
    Jak zawsze w przypadku Twojego autorstwa.
    Pozdrawiam :)

  • Zimaxdxd

    31 March 2013, 09:07

    Piękny wiersz.