Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciemniejsza strona bieli

ta cisza jest nieskalana
gdy igra srebrem w tysiącu lśnień
uśpiona śnieżnym puchem
w konarach drzew
że nawet ptak nie śmie
zaśpiewać

biel, która umie przyzywać
kusić i sprawić, że usnąłbyś

gdyby nie głos natarczywy
gdyby nie ktoś zbyt bliski na łzy
gdyby nie coś co każe iść

usnąłbyś
wierząc, że tak nadchodzi świt

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    20 January 2016, 23:09

    Szepnę tylko - dziękuję i już mnie nie ma.
    :)

  • onejka

    19 January 2016, 11:35

    to niełatwe wprawić w zdumienie
    dać przepustkę do marzeń
    która prowadzi śladem słów
    by pogłębić odcień bieli...

    Piękny wiersz, przypominał mi :
    https://www.youtube.com/watch?v=CJIVz9nYx7I

    Video CJIVz9nYx7I
  • Adnachiel

    19 January 2016, 08:51

    Przepiękny.
    Zadumałem się na dłuższą chwilę.