Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szum
Ciało oddzielone od dźwięków
Cisza
Nie umiałam nigdy tak uciekać
Musiałam mieć kontrolę nad tu i teraz
Chciałam zawsze mieć oczy otwarte
ale jak cień był przy mnie Mrok
więc nie mogłam zrobić nic oprócz zamknięcia powiek
żeby nie widzieć
Pragnęłam więc światła
Ciemność gubiła moją duszę z dnia na dzień
torturując ją pokazując żywość świata martwości
Kiedyś nie było ciszy gdy zatykałam uszy
Ten głos potrafił budzić mnie o trzeciej
Nie umiałam uciekać kiedy szeptał mi na ucho
że na tym świecie żyć w ogóle
nie powinnam
i zaraz śmiał się
A tą czerwień znam aż za dobrze
Poprzez jeziora krwi uczył mnie jej
i przez ściany i oczy ludzi z których wyciekała
powoli na ziemię
Naprawdę nie umiałam uciekać
Potrafiłam krzyczeć w nocy
wyrywać się z Jego rąk i za chwilę poddawać
Mogłam jedynie ulegać
To było zbyt nieludzkie
by walczyć
Dzisiaj słyszę jedynie szum
gdy moje ręce skryją uszy
i nie widzę nic kiedy moje oczy są
otwarte
Błagam nie oceniajcie ludzi
za nie ich twarze

8315 wyświetleń
176 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!