Menu
Gildia Pióra na Patronite

.......

Szukamy w życiu tego co mamy tak blisko
Co tylko na wyciągnięcie ręki jest
A czasem wystarczy otworzyć oczy
Czasem wystarczy jeden mały i ciepły gest

Chcemy od życia chwil pięknych i czułych
Dla serca swego szukamy schronienia
Lecz czasem wystarczy dać trochę z siebie
Uśmiechu promiennego na drodze zwątpienia

Szczęścia nie znajdziesz w pałacu i w złocie
Nie znajdziesz go tam gdzie smutek sercem włada
Znajdziesz go tam gdzie miłość z tęsknotą
Na ołtarzu nadziei bukiety kwiatów składa

Znajdziesz go tam gdzie są Twoi bliscy
Gdzie dom twój rodzinny i jego cztery ściany
Znajdziesz go w sobie i w tym co innym dajesz
Bo każdy na szczęście jest w swym życiu skazany

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
  • I.Anna

    16 May 2013, 07:48

    cudny rzeczywiście
    idę po kawę i poczytam raz jeszcze

    chociaż u mnie tkwi problem w domu rodzinnym...

  • Papużka

    16 May 2013, 07:34

    Mmm przy takim wierszu kawa wydaje się być najlepsza na świecie. Bomba!

  • 15 May 2013, 23:46

    Ulenka ! Pieknie To namalowałaś.. A

  • krysta

    15 May 2013, 23:10

    Bardzo,bardzo piękny...
    pozdrawiam :)