Menu
Gildia Pióra na Patronite

niczym ślepcy

szukamy bezpiecznej drogi
nie zdając sobie sprawy, iż
może właśnie po niej idziemy
pod kawałkiem nieba, który
ofiarował nam świat, choć
na bujanie w chmurach jesteśmy
zbyt starzy

przyglądając się obcym dłoniom
próbujemy wyczytać historię życia
by wiedzieć czy ich dotyk ogrzeje serce
gdy gorsze dni nadeją, a cień
czarniejszy niż noc, wyć będzie
wściekle do księżyca

i nieraz tylko wiatr krzyczy
o obietnicach których nie można
przemilczeć, gdy na krawędzi dnia
łamie się życie

a my szukamy siebie między wersami
w kratkę

http://stylowi.pl/4496447

135 881 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    23 March 2013, 06:51

    Aga w tej zalewie tekstow latwo przeoczyc to i tamto;)

    pozdrawiam slonecznie:))

  • motylek96

    17 March 2013, 19:19

    serdecznie dziękuję, wasze słowa dużo znaczą dla mnie

    pozdrawiam ciepło

  • wyspiarka

    17 March 2013, 18:19

    Ładny... zatrzymuje na dłużej...

    Ewo, pozdrawiam Cię serdecznie!

  • krysta

    17 March 2013, 00:26

    Wzruszyłam się-ładny wiersz :)
    Pozdrawiam.