Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

szukam śladu swych stóp
zamierzchłej przeszłości
niewinnych dni
dziecięcej naiwności

dźwięki muzyki
kołyszą trzaskiem vinylu
mrok kochanką
bezkształtnej duszy

whisky smak
cierpkiej wolności
wybitej godziny
spowiedzi umarłej duszy

śpiewałem o miłości
tej jedynej dziewczynie
dawno umarłej dla świata
ranie serca krwawiącej do dzisiaj

już nie będę
zostawię na tym łóżku
trzaskiem drzwi
zagłuszę wątpliwość

kochanie
to nie twoja wina
moją miłością alkohol
topiący obraz każdej nocy

kochanie
znajdź swoje kochanie
przeznaczenie kolejnych dni
ja niosę tylko ruiny

szukam śladu swych stóp
na ziemi pokrytej liśćmi
jesieni melancholii żono
napij się ze mną za miłość

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Cris

    29 October 2016, 21:54

    piękny, choć smutny