Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość małżeńska

Szukam nas w tej samotnej nocy.
Uświadamiam sobie, że jesteśmy w moim wyobrażeniu.
W moim pragnieniu Twojego ciała.
Twojego ciała zapachu.
I tak szaleńczo uwilbianego przeze mnie
Smaku twojego wnętrza.
Jeszcze dwie noce i dzień
I przesycę się Tobą,
A choćby i do bólu.

Kocham szaleńczo kochać,
Obłędnie być kochanym,
Niepohamowaną niskromną
Śmiało obrazo i sakramentoburczą
Miłością.

Być wyczerpującą fizycznie rozkoszą
Uzależniającą od drugiego,
Roztańczającą zmysły.
Powołującą je do krańców możliwości.

Wiem, że mogę wszystkimi więcej.
Ziemskiemu mnie kończy się skala doznań.
Tyle to znaczy,
Że musi być raj
I kiedyś po z wiary stronie
Zaznamy siebie w nieskończonej radości ekstaz
W istnieniu totalnego szczęścia
Twórcza bezsenność Tobie
Ależ ja Cię kocham
Aniu moja

Katowice 21.09.2017r.

297 706 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!