Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość ubrana w słowa

Szukam Cię wschodami i zachodami słońca,
w śpiewie skowronka,
nawet gdy jestem lekko śpiąca,
bo...Kocham Cię świerszczy cykadami,
Kocham gdy nie jestem w sosie
i mam muchy w nosie,
...Kocham...
pytasz co to takiego?
...nie wiem...
to trudne pytanie,
ale na pewno nie kanapka na śniadanie,
Miłości nie można określić słowami,
Miłość trzeba poczuć sercem,
Kocham nie wystarczy mówić
gdy jesteśmy sami,
uczucia należy poprzeć czynami,
samo słowo Kocham jest puste i ulotne,
i najczęściej przychodzi na wiosnę,
czy zimą nie chcemy być nim ogrzani?
więc cały rok pokazuj co tak naprawdę jest między nami...

33 763 wyświetlenia
239 tekstów
82 obserwujących
  • annak

    10 October 2012, 00:53

    zgadza się Mariuszu :) dziękuję :)))
    pozdrawiam serdecznie :)))))

  • szary

    7 October 2012, 13:48

    Aby Nasze czyny były dobre, ich źródło
    musi wypływać z doświadczenia miłości...
    Sercem pięknie piszesz, pogody ducha i uśmiechu Aniu :]

  • annak

    19 July 2011, 23:27

    bo tak naprawdę to miłości nie można określić słowami... większość ludzi myli pojęcie zauroczenia z miłością... miłość można poczuć sercem,a słowa są tylko dodatkiem...z serca sercem DZIĘKUJĘ i sercem pozdrawiam :)))))

  • 19 July 2011, 20:04

    Bo miłość tak trudno ubrać w słowa... ale wciąż próbujemy, wierząc, że uchylimy sobie i innym rąbka tej słodkiej tajemnicy.