Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obok mnie dziś jesień

Szukam Cię
Deszczową porą
W kolorach jesieni
Objęciach wiatru
I szeptach traw smutnych

Szukam Cię
W spadających liściach
Co w tańcu melancholii wirują
W zamyśleniu mgły porannej
I we włosach
Płaczącej wierzby

Szukam Cię
Biegnąc aleją
Naszych wspomnień
Narzucam w pośpiechu palto
Rozglądam się za Tobą

Tylko jesień widzę
Co chłód sercu przynosi

Powiedz, gdzie mieszkasz dzisiaj
Czy w ramionach
Jesieni innej
Którą ktoś teraz
Swą wiosną nazywa?

Dedykuję: snom nocy letniej, co więcej się przyśnić nie mogą

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • PainWithoutLove

    4 October 2016, 15:53

    Jesiennie i romantycznie :) Uwielbiam takie wiersze :)

  • zapach_bzu

    28 September 2016, 22:53

    Yestem, zawsze dobrze wiedzieć, że jesteś :) Dziękuję!

    Adnachielu...
    zachwycić Ciebie swoim pisaniem, to jak wygrać wszystko! Nawet nie wiesz, ile to dla mnie znaczy.
    Dziękuję Ci za interpretację i za czas, jaki mi poswieciles.
    Jesteś tą magią, która rozbudza umysły...
    Dziękuję...

  • Adnachiel

    28 September 2016, 17:05

    Ten wiersz z pewnością należeć będzie do grona moich Ulubieńców :)
    Pięknymi słowami nakreślony portret kogoś, kogo być może szukamy... w sobie.
    I stworzony, nie z ludzkich niespełnień i lęków, lecz z nadziei.
    Cudo!

  • 28 September 2016, 16:51

    Ładne.
    Pozdrawiam. :))

  • zapach_bzu

    28 September 2016, 16:45

    Dziękuję JaiTy :)
    Miło, że jesteś.
    Ściskam!

  • 28 September 2016, 13:41

    Pięknie.