Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie pewnego lata...

Szukam ciebie wśród ścieżek pamiętnych
gdzieś między trzema małymi stawami
by jeszcze raz przywołać czar wspomnień namiętnych
i smak naszych rozmów przeplatanych pocałunkami…

Te same miejsca ta sama trawa te same lilie…
tę samą piosenkę skowronki dla mnie nucą…
i dwa łabędzie, które tak czysto tak tkliwie
budzą wspomnienia, które nigdy już nie wrócą…

Tak jak tamte piórko, które spoczęło na naszej wspólnej polanie
już nigdy nie wróci zdmuchnięte wiatrem w cztery świata strony
bo nie wiedzieliśmy, czym jest uczuć delikatne pielęgnowanie
zgnietliśmy miłość ściskając ją zbyt mocno w swoich dłoniach…

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    8 July 2011, 19:15

    Co za miła niespodzianka...tyle pięknych literek mi podarowałyście...Dziękuję Wam za to serdecznie...
    Nawet nie wiecie jak wielki dla mnie zaszczyt gościć Was na mojej skromnej stronie...
    Dziękuję Wam i pozdrawiam...

  • Pytia

    8 July 2011, 17:13

    Grzegorkuu...podziwiam i uwielbiam Twą umiejętność przekazu.
    Nieprzekombinowana słowotwórczą pajęczyną, jasna i czytelna budząca wyobraźnię...
    ...nie bez przyczyny przybrałam nick "Pytia"...inaczej nie potrafię :))
    buziaczki gorące Twej uroczej duszy...

  • mercy

    8 July 2011, 16:10

    Bardzo ładny, a ostatnie zdanie przykuło mój wzrok najbardziej. Pozdrawiam.

  • 8 July 2011, 11:19

    To ja tylko powiem..zgadzam się z poprzedniczkami..:))

    Pozdrawiam cieplutko :))

  • giulietka

    8 July 2011, 08:51

    Delikatnie i subtelnie malujesz obraz wspomnień, ulotnych jak to piórko...
    Pozdrawiam Gerardzie;)

  • 8 July 2011, 07:29

    Piękny wiersz Gerardzie...Pozdrawiam:)