Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Sztylety w Twoich oczach lśnią
Z Twych ust słowa jak żmije pełzają
Odchodzisz znowu w czeluść z Nią
Galopująca złości biec nie przestaje
Żywiołu tego nie poskromię
Tylko Ty jeden zrobić to możesz
I choć zamknąłeś przede mną drzwi
O miłość proszę Ciebie w pokorze
Niech zatriumfuje dobro nad złem
Niech miłość nad nienawiścią zwycięży
Niech czarny ogier sam galopuje
W ciemności mroku dalekie odmęty
Wyciągnij zatem miłości miecz
Niech to co złe w odmętach zostanie
Ja jestem twoja Ty jesteś mój
I tak na wieczność niech pozostanie…

310 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!