Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIOSENKA O MAŁŻEŃSTWIE KTÓRE NIGDY SIĘ NIE ZDARZYŁO

Szósty miesiąc z dwunastu braci
a za oknem szary poemat,
w czarnej kawie czas zatapiamy,
którego czasem nie ma.

Deszcz na szybach maluje smutek,
wiatr w kominie zatańczył z nocą,
Mleczną Drogą jedzie dorożka
sama nie wiedząc dokąd.

Bo przecież czasem nie ma czasu
i wszystkie sprawy stoją w miejscu
jakby pasażer bez biletu
w pociągu życia utknął w przejściu.

A w małym barze Ty i nas dwoje
nasze problemy, smutki i cele
i zaraz gwiazda spadnie na stolik -
zrobi się jaśniej i weselej.

Bo chociaż czasem nie ma czasu
a wszystkie sprawy stoją w miejscu.
To samo życie pchnie do przodu
gościa z pociągu co utknął w przejściu.

I wnet się zmieni kawa w ambrozję
a ciastko z kremem w deser z importu.
I wtedy tylko przy naszym stole
zabraknie jednej gęby do tortu.

Bo chociaż czasem nie ma czasu
i słów brakuje, aż szkoda gadać.
To do cholery za to wszystko
ktoś musi przecież odpowiadać!

Z dedykacją dla eyesOFsoul

51 569 wyświetleń
594 teksty
70 obserwujących
  • 3 July 2010, 23:57

    Miłego! :))

  • Sierjoża

    3 July 2010, 23:54

    Chyba że tak ;-) To na razie z piątą nie będę brał rozwodu ;-) Miłego...!

  • 3 July 2010, 23:52

    Hmmm... Wyznałam. Ale kocham, jak brata... :))
    I stanowczo za młoda jestem. ;p

  • Sierjoża

    3 July 2010, 23:46

    E, zaraz za młoda moja pierwsza żona była młodsza, druga tylko trochę starsza, a trzecia z czwartą mniej więcej dwa razy starsze od tej drugiej...A miłość przecież mi wyznałaś ;-)

  • 3 July 2010, 18:53

    W Choczni ;p
    W Wadowicach bywam przelotem ;)

    Hmmm... Za młoda na ślub jestem.
    Poza tym do tego potrzeba miłości... Czyż nie? :]

  • Sierjoża

    3 July 2010, 15:57

    Nie chciałaś z wujaszkiem ślubu, to masz piosenkę...zbiorę paru grajków i co noc będę ją śpiewał pod balkonem w Wadowicach...:-)

  • 3 July 2010, 03:00

    O mój Boże...
    Wybacz mnie nieszczęsnej...
    Nie było mnie. Nie widziałam.
    A teraz widzę i nie dowierzam.

    Brak mi słów. Dzisiaj to chyba norma.
    Piękny.

    Dziękuję...

  • topik

    24 June 2010, 12:52

    Haha, miłego również! ;-)

  • Sierjoża

    24 June 2010, 12:51

    jeszcze umiem gotować, prać, ciasta piec...i wiele, wiele innych...;-) Miłego!

  • topik

    24 June 2010, 12:19

    świetnie, prześwietnie piszesz, talent masz na pewno masz ;)